Reseptit
Lappilaiseen keittiöön kuuluvat monet maukkaat, aromaattiset ja ainutkertaiset pohjoisen raaka-aineet. Poro yhdessä Lapin puhtaiden vesien kalojen, metsien ja soiden maukkaine marjoineen ovat tunnettuja ja arvostettuja herkkuja.
- Hauki-lohimurekerulla
- Haukimureketta voikastikkeella
- Hiillostetut nahkiaiset
- Hilla-kermahyytelö
- Hillapiirakka
- Hirvirulla
- Hirviterriini
- Hunajamarinoidut kasvikset
- Jouluinen graavikala
- Jouluinen maksapasteija
- Jouluinen punajuurikiusaus
- Juuresröstit punajuurimuhennoksella
- Kaarnikkagraavattua siikaa
- Kanttarellikeitto
- Karhuterriini
- Kasvis-poropiirakka
- Katajalla savustettua poron ulkofilettä
- Keitetty lohi
- Keitettyä poronkieltä
- Kermaviilikastike
- Kotapaisti
- Kuivalihavelli (kuivalihakeitto)
- Kuusenkerkkä-kermahyytelö
- Kylmäsavusiika ja rucolasalaatti
- Lapin leipäjuustopannukakku
- Lapin lihahöystö
- Lappalainen kalakurniekka
- Leipäjuustopaistos
- Leipäjuustosalaatti
- Madekeitto
- Maksapihvit
- Männynsiemenjuuressose
- Mateen mäti
- Mateen mäti
- Mesimarjajäädyke
- Metsämiehen jänispata
- Nauriskala
- Paistettua poronfileetä
- Pariloitua tunturirautua
- Pohjantähti
- Porogalantiini
- Poronfile Royal Pohjanhovin perinteiseen tapaan
- Poronkäristys
- Poronkieli-lihahyytelö
- Poronlihamureke
- Poronmaksa- poronfileevarras
- Poronsatula
- Poronvasan kylkirulla
- Poronvasan kylkirulla
- Rautua lasimestarin tapaan, väinönputkipestolla
- Riekkolautanen kahdelle
- Savuporo-aurajuustokeitto
- Savuporo-metsäsienimousse
- Savuporokiusaus
- Savuporolla täytetty uuniperuna
- Savuporomousse
- Savuporomunakas
- Savuporopasta
- Sieniohukaiset
- Sieniruukku
- Sieniterriini
- Siikaressu
- Siilipaisti hirven sisäpaistista
- Sinappikastike
- Syksyinen nahkiaisateria
- Taimen-siikarulla
- Tattikastike
- Täytettyä heinäsorsaa
- Täytetyt tunturijärven raudut
- Tornionlaakson lohikeitto
- Väinönputkikeitto
- Vatkattu marjapuuro (vispipuuro, lappapuuro)