Kalastuskilpailu Muoniossa

Kalastuskilpailu Muoniossa

Kalastuskilpailu Muoniossa

Jo perinteeksi muodostunut, Lapin Keittiömestareiden, Pirkanmaan keittiömestareiden ja yhteistyökumppanien yhteinen kalastuskilpailu toteutettiin nyt kolmannen kerran. Kisat pidettiin 28.6. – 1.7.2018 ja tapahtumapaikaksi oli valittu Muonionjoki Suomen Lapissa.

Tapahtuman tavoitteena on ollut pyytää puhtaita luonnonantimia ja valmistaa niistä yhdessä ensiluokkaisia ruokatuotteita. Osallistujien mielestä on myös tärkeää luoda ja pitää yllä yhteistyöverkostoja samanhenkisten alalla työskentelevien henkilöiden kanssa sekä pohtia alan tulevaisuutta.

Ennakkoon ilmoittautuneiden osallistujien saavuttua paikalle joukkueita täydennettiin arpaa apuna käyttäen. Joukkueita arvottiin neljä. Samassa yhteydessä sovittiin säännöistä ja kilpailuaikataulusta.

Kilpailuaamun valkeni kauniina ja kirkkaana, kun neljä soutajaa haki vapamiehensä joelle. Jokainen joukkue kilpailijoineen osallistui kalastukseen ja hoiti ”leiviskänsä” kunnialla. Kaikki joukkueet saivat pisteitä ja ruoaksi käytettäviä kaloja. Suurin kala painoi 9,3 kg ja se oli lohi. Lisäksi saatiin harjusta, taimenta ja haukea, josta sai miinuspisteitä.

Sää suosi tapahtumaa ja palkintojen jakotilaisuudessa aurinko lämmitti ahavoituneita ja punakoita kasvoja. Joukkue ”Kannatuskalastajat” voitti kilpailun ja he saivat kunniaa ja kiertopalkinnon vuodeksi käyttöönsä.

Palkintojen jaon jälkeen syötiin yhteinen ko-aillallinen, jossa nautittiin yhdessä pyydetyistä, eri tavoilla valmistetuista kaloista ja kerrattiin pyyntipäivien kommelluksia ja tapahtumia. Hauskaa oli.

Kiitokset vielä osallistujille, te olette hyviä!

Teksti: Peka Pääkkönen

Share this Post