Savuporomousse

Neljälle hengelle

Tarvitset neljä kappaletta rengasvuokia (halkaisia 7 cm, korkeus 4 cm). Voit tehdä savuporomoussen myös ilman vuokia, jolloin jätät hapankorput pois ja hyydytät moussen kulhoon. Hyytymisen jälkeen voit muotoilla keittolusikalla ”munia” sekä tarjoilla allamaininitulla lisäkkeillä sekä paahdetun ruisleivän kera.

  • 120 g savuporopaistinrouhetta
  • 10 g persiljaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl smetanaa
  • 30 g punasipulia
  • 2 kpl liivatetta
  • valkopippuria, mustapippuria
  • 8 kpl hapankorppuja kapeita
  • lihalientä korppujen kostutukseen

Koristeeksi

  • 4 kpl savuporosiivuja
  • 4 kpl kirsikka- tai pisaratomaattia
  • 4 kpl persiljanoksaa

Kostuta lihaliemellä hapankorput ja jätä ne hetkeksi leivinpaperin väliin lepäämään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko savuporo hienoksi rouheeksi. Pilko punasipuli pieneksi kuutioiksi. Sekoita maitorahka, smetana, pilkottu savuporo, punasipuli sekä hienonettu persilja ja mausta pippurilla maun mukaan. Anna massan seistä kylmässä jotta maku tasoittuu sekä tarkista maku.

Vuoraa vuokat kosteilla hapankorpuilla. Lisää savuporomassaan sulatetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi.
Laita massa vuorattuihin vuokiin ja vie kylmään seisomaan n. 4 tunniksi. Irroita savuporomousset rengasvuokista.

Leikkaa kahtia. Asettele lautaselle haluamallasi tavalla.
Lisää lautaselle marjahyytelöä (mustaherukka-, karpalo-, karpalo-kaarnikkahyytelöä tms.) Yrttiöljyä, savupororuusuke, persiljanoksa sekä kirsikka- tai pisaratomaattia.

Yrttiöljy

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • basilikaa, persilkaa, timjamia

Hienonna yrtit. Lisää hienonnetut yrtit oliiviöljyyn. Sekoita ja anna maustua muutaman tunnin.

Share this Post