Savuporopasta

120-150 g tuoretta pastaa tai 50 – 70 g kuivaa pastaa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ns. al dente -kypsyyteen (juuri ja juuri kypsä). Kaada vesi kypsästä pastasta ja sekoita pastan joukkoon tilkkanen öljyä ja mieltymyksesi mukaan vaikka tuoreyrttiä (basilika jne.). Tarjoa pastakastikkeen ja juustoraasteen (parmesan) kera.

Pastakastike

  • ½ sipulia hienonnettuna
  • 20 g voita (öljyä)
  • 1-1,5 dl kermaa tai ranskankermaa
  • 20 g (sinihomejuustoa)
  • 20-50 g savupororouhetta
  • rouhittua viherpippuria
  • (tilkkanen punaviiniä)

Kuullota hienonnettu sipuli kevyesti rasvassa. Lisää joukkoon kerma ja keitä kokoon. Lisää lopuksi savupororouhe ja mausta pippurilla ja tilkkasella punaviiniä. Makua saa myös sinihomejuustoraasteesta. Tarjoa kuuman kypsennetyn pastan kera.

Share this Post