Täytettyä heinäsorsaa
Ohje: Lapin keittiömestarit/Jukka Karvinen
Täyte
- kalkkunanfilettä
- broilerinfilettä
- heinäsorsan lihaa
- savukylkeä
Jauhetaan lihamyllyllä. Lisätään:
- kermaa
- kananmunaa
- hunajaa
- sorsan paistolientä
- suolaa
- valkopippuria
- rakuunaa
- timjamia
- rosmariinia
- karpalohyytelöä
- perunajauhoja
Sekoitetaan.
Heinäsorsa avataan selkäpuolelta, luut poistetaan ja ommellaan kiinni. Taloussakset ovat hyvänä apuna.
Jauhettu ja maustettu täyte pursotetaan sorsan sisään ja sorsa ommellaan kiinni. Sorsan pintaan otetaan pannulla ruskistaen väri. Pintaan hierotaan suolaa ja valkopippuria.
Kääri sorsa kelmuun ja lopuksi vielä tiukasti folioon. Paistetaan noin 100 asteessa 1 tunti.