Poronmaksa- poronfileevarras

Poista poronmaksasta kalvo. Leikkaa annospaloiksi, noin 50 g per annos. Pekonoi maksat ja varaa kaksi annospalaa annokseen. Puhdista poron ulkofilee ja leikkaa siitä annokseen yksi noisetti (noin 50 g), pekonoi myös se. Huom! Leikkaa maksasta ja fileestä saman korkuisia paloja, jotta ne kypsyvät samanaikaisesti. Pujota vartaaseen.

Sienikastike

 • 2 rkl Phase aromirasvaa
 • 1 salottisipuli hienonnettuna
 • 100 g sekasieniä paloiteltuna
 • Knorr Vispi 20 %: sta

Kuullota rasvassa sipuli. Lisää sienet ja kerma. Keitä kunnes kerma sakenee kastikkeeksi. Mausta mustapippurilla. Lisää nokare Härkä paistinlientä ja tarkista suola.

Appelsiini-portviinikastike

 • 2 rkl Phase aromirasvaa
 • 1 salottisipuli
 • 2 oksaa rakunaa
 • 1 dl portviiniä
 • 3 dl vettä
 • 1 rkl Härkä paistinliemitiivistettä
 • 1 rkl hunajaa
 • ½ raastettu appelsiininkuori tai kuoren suikaleita

Kuullota sipuli ja rakuuna Phase-rasvassa. Lisää portviini, vesi ja paistinliemi. Keitä. Saosta kevyesti tummalla Maizena-suurusteella. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja 1 rkl variksenmarjahyytelöä. Tarkista maku (huomio paistinliemen suolaisuus).

Valmista lisäkkeeksi nauris- kaurarisotto.

Nauris- kaurarisotto

 • 3 dl kaurasuurimoita
 • 1 nauris pieninä mosaiikkikuutioina
 • 1 salottisipuli
 • 1 dl hienonnettua tuoretta ruohosipulia

Hauduta suurimoita kanan paistinliemi-vesiseoksessa. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pienet nauriskuutiot sekä hienonnettu salottisipuli. Lisää 1 dl Knorr Vispiä (28%) ja 2 rkl Phase aromirasvaa. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Pariloi varras Phase aromirasvassa (ota vain väri), siirrä syrjään ja anna vetäytyä. Kokoa annos lautaselle. Kastikkeiden päälle maksa-filee varras, nauris-kaurarisotto ja lisäkkeeksi haudutettua punajuurta ja puolukkasurvosta.

(Korvaa kuvien annoksen porkkana haudutetulla punajuurella).

Share this Post