Poronfile Royal Pohjanhovin perinteiseen tapaan
Neljälle hengelle. Ohje: Terttu Tervaniemi, Hotelli Pohjanhovi
poron ulkofilettä 4 x 140g paloja
- 120 g hillosipulia
- 120 g kanttarelleja
- 120 g porkkana tankoja
- 120 g vihreitä pitkiä papuja
- paistamiseen öljyä ja voita, mausteeksi suolaa ja pippuria
Royal kastike
- 4 dl Demi-glace -kastikketta
- 100 g aurajuustoa
- 1 dl smetanaa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- 2 cl konjakkia
- pippuria
Valmistus
Tarjotaan pariisinperunoitten kanssa.
Kiehautetaan demi-glace, lisää aurajuusto, smetana , kerma, mustaherukkahyytelö, konjakki ja maustetaan pippurilla. Keitetään noin 5 minuuttia kunnes kastike on tasaista. Puhdistetaan ulkofile kalvoista ja leikataan annospaloiksi. Annospala leikataan vielä neljästä kohtaan ”viisi sakaraiseksi kammaksi”.
Kanttarellit ja hillosipulit paistetaan kevyesti, kiehautetaan pavut (n. 1 min) ja porkkanat (n. 3 min). Paistetaan lihat öljy-voi seoksessa kevyesti siten, että liha jää keskeltä roosaksi. Paistetaan pariisinperunat, rakennetaan annokset ja koristellaan kokonaisilla karpaloilla.