Poronfile Royal Pohjanhovin perinteiseen tapaan

Neljälle hengelle. Ohje: Terttu Tervaniemi, Hotelli Pohjanhovi

 • poron ulkofilettä 4 x 140g paloja
 • 120 g hillosipulia
 • 120 g kanttarelleja
 • 120 g porkkana tankoja
 • 120 g vihreitä pitkiä papuja
 • paistamiseen öljyä ja voita, mausteeksi suolaa ja pippuria

Royal kastike

 • 4 dl Demi-glace -kastikketta
 • 100 g aurajuustoa
 • 1 dl smetanaa
 • 1 dl kermaa
 • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
 • 2 cl konjakkia
 • pippuria

Valmistus

Tarjotaan pariisinperunoitten kanssa.

Kiehautetaan demi-glace, lisää aurajuusto, smetana , kerma, mustaherukkahyytelö, konjakki ja maustetaan pippurilla. Keitetään noin 5 minuuttia kunnes kastike on tasaista. Puhdistetaan ulkofile kalvoista ja leikataan annospaloiksi. Annospala leikataan vielä neljästä kohtaan ”viisi sakaraiseksi kammaksi”.

Kanttarellit ja hillosipulit paistetaan kevyesti, kiehautetaan pavut (n. 1 min) ja porkkanat (n. 3 min). Paistetaan lihat öljy-voi seoksessa kevyesti siten, että liha jää keskeltä roosaksi. Paistetaan pariisinperunat, rakennetaan annokset ja koristellaan kokonaisilla karpaloilla.

Share this Post