Katajalla savustettua poron ulkofilettä

Neljä annosta

  • 800 g poron ulkofilettä
  • ½ dl öljyä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 50 g voita
  • 50 g puolukoita
  • 1 dl punaviiniä
  • 4 annosta poronluista valmistettua ruskeaa kastiketta

Puhdista kokonainen ulkofilee ja ruskista se nopeasti pannulla. Laita savustuslaatikon pohjalle muutama katajanoksa, päälle ritilä ja ritilälle öljytty filee. Anna savustua hyvässä lämmössä 5-10 minuuttia.

Ota filee pois savustuslaatikosta, paista molemmin puolin voissa pannulla ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon punaviini ja sokeroitu puolukka ja anna hautua kannen alla haluamaasi kypsyysasteeseen. Jätä se kuitenkin sisältä aavistuken verran punertavaksi, sillä silloin se on mehukkaimmillaan.

Leikkaa filee vinottain poikkisyin suoraan tarjolle. Lisää pannulle poronluista valmistettua ruskeaa kastiketta ja kaada valmis kastike lihojen päälle.

Tarjoa lisäkkeinä raakapaistettuja perunoita, salaattia ja pihlajanmarjahyytelöä.

Share this Post