Siikaressu

4-6 annosta

  • 1 kg siikaa (fileeä n. 650 g)
  • vettä
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • pala laakerinlehteä
  • 5 valkopippuria
  • nippu tilliä
  • 4-6 hapanleipäviipaletta
  • 50 g voita

Fileoi siika. Keitä päästä ja ruodoista kalaliemi: laita ne kylmään veteen, vettä sen verran, että ruodot peittyvät. Kuumenna kiehumispisteeseen, kuori vaahto ja lisää yksi paloiteltu sipuli, pala laakerinlehteä, 5 murskattua valkopippuria sekä vähän tillin varsia. Keitä noin ½ tuntia, siivilöi ja mausta suolalla.

Leikkaa siikafileet isoiksi paloiksi. Hauduta palat kypsiksi kalaliemessä. Lisää voi kalapalojen joukkoon. Leikkaa hapanleipäviipaleet 1 cm.n kuutioiksi ja laita ne keittolautaselle. Annostele kypsät siikapalat ja -liemi leipäpalojen päälle. Viimeistele hienonnetulla tillillä.

Myös kirjolohesta, lohesta ja muikuista voit valmistaa ohjeen mukaista ressua.

Kuva: Jouko Levanto

Share this Post