Pariloitua tunturirautua
Neljälle hengelle
720 g rautufilettä
Fileoi rautu ja pariloi suolatun tosi kuuman sähkölevyn päällä. Kypsennä lopuksi höyryuunissa.
Kastike
Konjakki-kerma-muhennettua sipulia
- 160 g sipulia
- 4 dl Hyla-vispikermaa
- 15 g voita
- 4 cl Courcel-konjakkia
- 4 g liemivalmistetta
Pilko sipuli pieneksi ja kuullota kattilassa, jossa on voita. Mausta valkopippurilla. Lisää kerma ja keitä noin 5 minuuttia, jolloin kerma saostuu. Lopuksi mausta suolalla ja konjakilla. Valmistaessa isompia määriä kastiketta voidaan saostaa myös esimerkiksi ohrakasjauholla.
Kasvislisäke
- 150 g punasipulia renkaina
- 150 g porkkanasuikaleita
- 80 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
- 2 cl ruokaöljyä
- n. 2 cl balsamiviinietikkaa
Lisää kasvikset kattilaan kypsymisjärjestyksessä ja mausta sokerilla, suolalla, valkopippurilla, balsamiviinietikalla ja rakuunalla. Lisäke valmistuu muutamassa minuutissa.
Tarjoa annos tilli- tai puikulaperunoiden kera.