Haukimureketta voikastikkeella
250 g haukifilettä
- 1/4 rkl suolaa
- 2 kananmunan valkuaista
- 1,5 dl kermaa
- muskottia
- mustapippuria
Hienonna haukifile ja suola tehosekoittimella. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Lisää valkuainen ja kerma ohuena nauhana massaan sekoittaen. Mausta. Voitele vuoka ja korppujauhota kevyesti tai vuoraa vuoka kelmulla. Kypsennä vesihauteessa hauduttaen 15-30 minuuttia tai uunissa höyryssä (100 asteessa) 15 minuuttia. Kumoa lautaselle.
Voikastike
- 1/2 sipulia
- 20 g voita
- 1 dl kalalientä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl kermaa
Hauduta hienonnettu sipuli voissa lisää kalaliemi ja valkoviini sekä keitä puoleen. Lisää edelleen kerma ja kiehauta jälleen puoleen. Lisää 50 g pehmeää voita sauvasekoittajaa apuna käyttäen. Tarjoa haukimurekkeen lisäkkeenä aseteltuna lautaselle murekkeen kanssa. Koristele annos tillillä ja sitruunalla.