Rautua lasimestarin tapaan, väinönputkipestolla
Leikkaa rautufileestä kaksi leveää, nahatonta viipaletta (yhteispaino noin 70-80g per annos). Paista filepalojen pinta kevyesti kiinni Phase aromirasvassa pannulla. Jäähdytä.
Marinadi
- 1 pieni punasipuli (ohuita lyhyitä viipaleita)
- 1 dl riisiviinaetikkaa
- 3 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- ½ dl vettä
Marinoi rautupaloja neljästä tunnista yön yli.
Väinönputkipesto
- 2 dl öljyä
- 2 rkl kuivattua väinönputkea (lehtiä)
- 1 rkl väinönputkisiirappia (tai sokeria)
- 50 g parmesaania raastettuna
- 3-4 sitruunamelissan tai piparmintun oksaa
Annoksen kokoaminen
Järjestys: salaattipeti, marinoidut kalapalat, väinönputkipesto, ”knölli” Knorr Fraichea, siian mätiä. Viimeistele annos laittamalla hieman marinadilientä kalapalojen päälle.