Kylmäsavusiika ja rucolasalaatti

Ohje: Simo Valtonen

 • 200 g kylmäsavusiikaa siivutettuna
 • 80 g rucolasalaattia
 • 50 g suikaloitua porkkanaa
 • 40 g pinjansiemeniä
 • 40 g kuutioituja korvasieniä
 • 2 rlk pähkinäöljyä
 • 4 kpl paahdettua tummaa leipäsiivua

Kastike:

 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • 1 kpl kaltattu tomaatti, sisukset ja kanta poistettu
 • mustapippuria
 • suolaa
 • sitruunamelissaa
 • 1 limen mehu

Siivuta kylmäsavustettu siika ohiuksi siivuiksi. Tee kastike tomaatista, limemehusta ja oliiviöljystä. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään paitsi sitruunamelissa. Sekoita sauvasekoittimella ja lisää suikaloitu melissa seokseen.

Freesaa porkkanasuikaleet, pinjansiemenet ja korvasienet kevyesti pähkinäöljyssä. Lisää rucola. Kokoa siika rucolasalaatin päälle lautaselle ja ripottele kastike päälle. Koristele tuoreyrtillä ja tarjoa lisänä tummaa paahdettua leipää.

Share this Post